kuca_slamaIako se još uvijek većina ljudi odlučuje na tradicionalni način gradnje, sve je više onih koji su zainteresirani da do svog doma dođu montažnom gradnjom. Montažne kuće su objekti izvedeni iz elemenata prethodno proizvedenih u tvornici. Takvi gotovi elementi se dopremaju na lokaciju i montiraju te se pristupa završnoj obradi po želji kupca.

Ovakav tip gradnje je idealan za kupca koji želi doći do svog doma, ali ga gradnja kao proces ne zanima, odnosno zna malo o njoj i nema vremena da se njome bav piše portal Gradimo.ba.

Cijena montažne kuće je samo neznatno manja od cijene kuće sagrađene na klasičan način. Njena isplativost dolazi do izražaja tek kad se uzmu u obzir troškovi održavanja i energetska učinkovitost. U korist klasične gradnje govori trajnost objekta. Uz pravilno održavanje vijek trajanja je praktično neograničen.

Vijek trajanja montažne kuće je 100 godina, a uz pravilno održavanje može potrajati i 150 godina. Kroz ovakav objekat se sigurno neće izmjeniti četiri generacije, ali sigurno ni u klasično građenoj kući četvrta generacija neće pronaći sve što joj treba.

Danas se i kod klasično građenih objekata korisnici,sve češće umjesto adaptacije odlučuju na rušenje i ponovnu gradnju. Velika prednost montažne gradnje je brzina izrade - svoj dom možete dobiti za 3 mjeseca dok kod klasične gradnje morate računati sa jednom do dvije godine.

Energetska učinkovitost definitivno govori u prilog montažnim kućama. Standardne montažne kuće štede 30 do 50% energije potrebne za zagrijavanje objekta. Zbog dobre toplinske izolacije godišnje se uštedi oko 700 m³ za zagrijavanje prostora cca 100m².

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17