1509_EXT_VIEW_04Dizajn Sunrise tornja u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru, na više se načina isprepliće s gradom u koji je smješten. Istražujući potencijal sinergije na različitim razinama i uklapajući se u postojeće gradsko tkivo stvara platformu za pružanje usluga koje se bave razvojem susjedstva i potiče stvaranje osjećaja za zajednicu.

Cilj je bio spojiti sve sadržaje u jednu zgradu distancirajući se od tradicionalne tipologije tornja kao pobjedničkog postolja. Isprepleteni dizajn tornja i tla povezuje i proširuje različite dijelove lokacije, pješačke staze i pristupne ceste. Predsoblja, dvorišta i zajednički prostori vizualno su povezani, a svim korisnicima osiguran je i pristup jezgri zgrade. 

Kompleks se proteže na 66 etaža (četiri podzemne i 62 nadzemne etaže) visine 280 metara, a podijeljen je na stambene, uredske i javne prostore, a u njemu su smješteni i hoteli. U predvorju u prizemlju smješteno je primarno središte tornja koje svim  korisnicima omogućuje fleksibilno korištenje zgrade i svih njenih sadržaja. 

 Toranj su dizajnirali arhitekti iz ureda Zahe Hadid. 

1509_EXT_NIGHT

1509_INTERIOR-VIEW-03

 

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17