Desertcreat_6b_main_0Desertcreat College novitet je za policiju Sjeverne Irske. U njoj su, na jednom mjestu, ujedinjeni, akademski i praktični sadržaji policije, službe za spašavanje i zatvora. Projekt arhitektonskog studija Perkins+Will prostire se na 127 hektara poljoprivrednog zemljišta i šume.

Strategija razvoja predlaže kampus usklađen s ekosustavom i orijentiran od zapada prema istoku kako bi bio paralelan s područjem rijeke Killymoon. Sjeverno područje rijeke je izdvojeno i predviđeno za izvođenje praktične obuke kako bi se smanjio utjecaj na okoliš. Akademski dio kampusa i ravnateljstvo smješteni su u centru. Na jugu su smještena područja za praktičnu obuku.

Koncept „zaštićenog kampusa“ predlaže jedinstvenu krovnu strukturu koja je u interakciji s krajolikom, koja ujedno štiti zgradu. Prijedlog izgrađeni objekt integrira s krajolikom, štiti ga od prijetnji, dopušta izgradnju sustava prirodne ventilacije, vizualno ujedinjuje i stvara snažan idenetitet kampusa.

Smanjenjem potrošnje energije i korištenjem pasivne ventilacije u svim uredskim prostorijama i učionicama smanjuje se emisija ugljikova dioksida, prostori se zagrijavaju pomoću bio-mase, a električna energija se dobija iz vjetrogeneratora koji se nalaze na istom mjestu.

Središte Desertcreat Collegea ima izložbene prostore, sportske dvorane, predavoanice i kantinu. Pješački pristup svim sadržajima kampusa omogućen je na pravcu sjever-jug.

Desertcreat_CREDIT_EDCO_main

Desertcreat_02_main

Desertcreat_CREDIT_Atelier10_main

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17