sunlight_symphonyProfesor i skladatelj Alexis Kirke sa Sveučilišta u Plymouthu osmislio je Sunlight Symphony. Svjetlosni senzori u fasadi aktiviraju digitalni zvuk kad god sunčeve zrake padnu na njih i melodija ispunjava hodnike sveučilišne zgrade Roland Lewinsky.

Zvuk će tijekom dana mijenjati glasnoću i melodije, a u sumrak će utihnuti. Projekt punog imena Peninsula Arts Festival the Sunlight Symphony je počeo s radom krajem veljače. Tehnički dio projekta, postavke i povezivanja senzora napravio je Tim Hodgnos prema ideju profesora Kirkea. Kirke kaže da je ideju dobio gledajući kako zgrada lijepo izgleda ujutro kad je tek obasjana Suncem.

Kirke kaže da je projekt moguće promatrati na tri načina: kao instrument, kompoziciju i instalaciju. „Instrument je zato što Sunce zapravo svira po zgradi, kompozicija zato što će ljudi u foajeu zgrade ujutro čuti nastajanje zvukova, kao u glazbenom djelu. Instalacija je zato što može svirati cijeli dan kao glazbena podloga dok Sunce prelazi preko nebeskog svoda, a oblaci mijenjaju jasnoću.“ Prvi „koncert“ održan je 26. veljače kao predstava za otvorenje festivala suvremene glazbe Peninsula Arts koji organizira sveučilište.

Više o projektu možete pogledati na linkovima: Peninsula Arts i Sunlight Simphony.

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17