miramarePoput većine svjetskih metropola, i Zagreb je, odnedavno, krenuo u visinu. Novi GUP je, uz ispunjavanje određenih uvjeta, omogućio izgradnju zgrada viših od devet katova uz gradske avenije.

Prvi zagrebački poslovni neboder izgrađen je 1958. na tadašnjem Trgu Republike (danas Trg bana Jelačića), a u zadnjih nekoliko mjeseci dogodio se pravi „bum“ natječaja za poslovne nebodere i tornjeve. Gradske avenije postat će prave urbane zone, a ako se proporcionalno planiranom rastu poslovnih zgrada budu otvarala i nova radna mjesta – bit ćemo društvo koje je uspješno prebrodilo svjetsku i unutarnju krizu.
Neki od ovih nebodera će zasigurno postati reperi dijelova grada u kojima će biti izgrađeni, neki će ostati upamćeni samo po aferama oko njihove izgradnje, a za neke je upitno i hoće li uopće biti izgrađeni, ali potrudili smo se skupiti sve prijedloge i projekte vrijedne spomena.

 

Sky Office

sky_office

Jedan od, zasigurno, najočekivanijih zagrebačkih nebodera i najčešća tema forumaša koji željno iščekuju rast Zagreba u visinu, trebao bi niknuti na uglu Zagrebačke avenije i buduće Vrapčanske ceste.
Na parceli od 7 640 m2 predviđena je gradnja dva tornja u obliku spojenih elipsa. Tvorac projekta prema kojemu će tornjevi biti izgrađeni je Ante Anin. Prema idejnom projektu, svaki toranj je trebao imati 22 etaže, ali su investitori, zbog velikog interesa za zakup poslovnog prostora, pokrenuli proceduru za povećanje katnosti građevine. Prema novo usvojenom urbanističko-arhitektonskom programu odabrano je idejno rješenje koje predviđa da tornjevi mogu biti visoki više od 100 m, s 29 nadzemnih i 4 podzemne etaže.
Ovaj će neboder biti prvi u Hrvatskoj koji će imati sustav grijanja i hlađenja interpoliran po cijeloj površini spoštenih stropova. Osim toga, bit će opremljen i drugim suvremenim tehnologijama koje se primjenjuju u izgradnji i korištenju „pametnih“ građevina.
Izgradnja građevine je trenutno usporena zbog stanja na tržištu kapitala koje usporava proces dobivanja novih kredita, ali se investitori nadaju da će krediti uskoro biti odobreni i izgrdanja nastavljena prema terminskom planu.
Cijena izgradnje Sky Officea je procijenjena na 76 milijuna eura, a završetak radova se predviđa u srpnju 2011. godine.

 

Toranj 123

123

Natječaj za projekt poslovnog tornja na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije raspisao je 2006. godine investitor Consultants Group. Prvu nagradu na natječaju dobio je 3LHD. Visinom od 123 m (31 kat) i naprednom DIAGRID konstrukcijom ovaj će toranj biti najsuvremenija građevina u gradu. Riječ je o dijagonalnom konstruktivnom sistemu kojeg odlikuju čvrstoća, sigurnost i ekonomičnost. Trapezoidni tlocrtni oblik je potpuno oslobođen stupova i omogućuje različite tlocrtne rasporede.  
Sadržaji unutar tornja ukupne površine 44347 m2 podijeljeni su na poslovne i javne. U prizemlju je visoki, više etažni lobby pristupačan iz više smjerova i s više razina, a javni sadržaji se javljaju i na pola visine Tornja (cafe i restaurant), te na zadnjoj etaži na kojoj je predviđen vidikovac s pogledom od 360° i Muzej urbanističkog razvoja Zagreba. Prostor krova rezerviran je za helidrom.
Iako je „zelena“  gradnja oko 30% skuplja od tradicionalne i u Hrvatskoj nije do kraja zakonski regulirana, u 3LHD studiju kažu da su zgradu projektirali na „zelenim principima“ i da se takva gradnja u roku od 5 – 8 godina isplati.  
Informacije o planiranom početku radova i mogućoj cijeni zasad nisu dostupne.

 

Imperium Tower

crni_monolit

Najviši zagrebački neboder trebao bi niknuti na križanju Savske ceste i Zagrebačke avenije. Imat će 41 nadzemnu etažu i gotovo 44 000 m2 GBP-a. Gradit će ga tvrtka Pro-grad iz Zagreba.
Projekt koji je osvojio prvu nagradu na natječaju su izradili arhitekti Zdravko Krasić, Hrvoje Bakran i Dražen Plevko iz Urbanih tehnika. U izradi projekta sudjelovale su i tvrtke IPRO inženjering d.o.o., KGH d.o.o., Dobri projekti d.o.o. i Flamit d.o.o.
Neboder se predstavlja kao okvir visoke programske gustoće, karakteristične i potrebne rubnim djelovima centra grada. Svoju homogenost pretpostavlja heterogenosti različitih programskih punjenja. Višestrukim ponavljanjem neutralnih otvorenih prostora omogućuje se slobodni smještaj sasvim različitog, neodređenog i proizvoljnog sadržaja - od strogo privatnog, poslovnog ili apartmanskog do javnog, uslužnog, trgovačkog i rekreacijskog na donjim, te na najvišoj etaži.
Investitor nije htio otkriti planirane datume početka i završetka radova, kao ni moguću cijenu izgradnje ovog nebodera, ali usprkos tome, ova je zgrada zaslužila mjesto na našim stranicama jer, ako u doglednoj budućnosti bude izgrađena (a nakon što je neboder sredinom srpnja dobio lokacijsku dozvolu, sve su prilike da hoće), bit će to jedno vrijeme najviša i zasigurno najuža zagrebačka zgrada.

 

Centar Miramare

miramare

U svibnju ove godine završen je javni natječaj za izradu idejnog urbanističkog rješenja križanja Miramarske i Bednjanske ulice u Zagrebu. Prvu nagradu na natječaju dobili su arhitekti iz studija 3LHD.
Nagrađeni rad ponudio je kao rješenje dva međusobno povezana volumena: toranj s 20 etaža i niži dio s 5 etaža te time objedinio planirane ciljeve i ostvario kvalitetan odnos sa susjednim građevinama.  
U podzemnom dijelu poslovnog centra smještena je garaža za preko 400 vozila, a prizemlje je prostor pristupa centru, s javnim trgovačko-ugostiteljskim sadržajima. Više etaže zgrade rezervirane su za poslovne korisnike, dok najviša etaža pripada vidikovcu s kojeg se pruža jedinstven pogled na panoramu Zagreba.
U studiju 3LHD kažu da će jednostavnim, a istovremeno iznimno atraktivnim efektom oblikovanja pročelja, uvlačenjem i izvlačenjem staklenih modula, zgrada poslovnog centra Miramare dobiti prepoznatljivost, jedinstvenost  i posebnu vrijednost.

 

East Side

east_side

Neboder koji bi u potpunost trebao promijeniti vizuru istočnog dijela grada djelo je Ante Anina, a ponuđen je kao jedno od rješenja na natječaju koji je raspisao MD Profil iz Đakova krajem prošle godine.
Na križanju Koledovčine i Kanalskog puta počet će gradnja čim se ishode potrebne dozvole. Dva, po sredini povezana tornja, imat će više od 56 000 m2 površine i gotovo 1000 parkirališnih mjesta na šest etaža. Neboder će imati 51 kat, a uredski prostori će se uređivati po narudžbi zakupaca.

 

 

 

Eurotower

eurotower

S 26 katova i 97 metara visine, zgrada koju je projektirao Marijan Hržić, bila je najviša zgrada u Zagrebu u vrijeme kad je izgrađena.
Objekt u obliku kvadrata s fasadom udubljnom na pet mjesta postao je jedna od najatraktivnijih poslovnih lokacija u gradu, i prije samog otvorenja zgrade 2007. Na više od 17 000 m2 smješteni su poslovni prostori u kojima radno vrijeme provodi više od tisuću osoba. Ukupna površina tornja iznosi više od 30 000 m2. Pored ovog tornja, smjestio se još jedan, manji, od 12 katova. Cijena izgradnje ovog tornja kreće se oko 40 milijna eura.
Glavni izvođač radova na tornju bila je tvrka  Porr – Hrvatska, te nekoliko manjih hrvatskih izvođača.
U Eurotoweru se, između ostalog, nalazi sjedište Zagrebačke burze.

 

1 + 1

11

Na nedavno završenom natječaju tvrtke Crodux za dva tornja na zagrebačkom Jankomiru pobijedio je rad Džive Dražića iz biroa Entatis. On predviđa tornjeve od 33 i 27 katova. Niži toranj je do polovice kos i onda paralelan s višim, a povezani su mostićem.
Projekt 1+1 je vrijedan između 50 i 80 milijuna eura, a gradnja bi trebala početi 2011.

 

 

 

 

 

www.ingenieurpress.com

logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@gradnja.org

Marketing

marketing@gradnja.org

Copyright 2007-2020 GRADNJA ORG; Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17